Ons nieuw seizoen start op woensdag 29 september!

Beste deelnemers en vrienden van onze Bekermvp,

Op woensdag 29 september a.s. start het seizoen 2021-22 van onze tenniscompetitie. Hopelijk duurt dit seizoen langer dan het vorige dat na amper 5 speeldagen moest afgebroken worden ten gevolge van de Covid epidemie.  Ondertussen heb opnieuw 26 spelers zich aangemeld als deelnemer aan deze competitie (die 30 jaar geleden opgestart is) alsook een 10-tal reservespelers die vrijwillig willen invallen indien nodig.

Wij (kapiteins) hebben eensgezind beslist dit seizoen een belangrijke verandering door te voeren. De laatste jaren kenden we een grote aangroei van nieuwe maar vooral betere (klasse-)spelers. Daarnaast worden een aantal oudere spelers er niet jonger op. Door het groeiend niveauverschil worden sommige matchen onevenwichtig. Maar we willen ook iedereen zo lang als mogelijk aan boord houden want onze deelnemers zijn niet alleen hartstochtelijke tennisliefhebbers maar door al die jaren heen ook goeie vrienden geworden. Daarom doen we dit seizoen een poging om voor iedereen de matchen haalbaar te houden.

We splitsen de ploegen (Bulls en Bears) en teams nu op in 2 niveaus: Gold en Silver. (Iets zoals de 1ste en 2de divisie in het voetbal). We hebben de toewijzing van de spelers aan de niveaus gedaan op basis van de klassering van de spelers in het vorig seizoen. We hopen dat iedere deelnemer zich kan vinden in deze verdeling. (Tip: de premies liggen hoger in onze 2de divisie en worden in het zwart uitbetaald door Pascal).

Wij denken en hopen dat door deze verandering de matchen spannender zullen worden maar ook de totale competitie op zichzelf want deze ploeg wordt De SUPERKAMPIOEN waarvan de optelsom van haar team Gold en team Silver samen de hoogste puntenscore behaald.

De nieuwe ploegen en teams kan u reeds terugvinden op onze website www.bekermvp.com onder de rubriek De Ploegen, alsook meer uitleg over de nieuwe formule.

Het spreekt vanzelf dat de kapiteins open staan voor jullie commentaar op deze verandering en voor een evaluatie op het einde van dit nieuwe seizoen.

Met sportieve groeten,

Uw kapiteins Cyriel, Pascal, Eddy en Steven.

Ps. Meer nieuws volgt eerstdaags. Zorg ook dat je geregistreerd bent op onze website (op de homepagina in het vakje aan de rechterkant waar staat: “vul hier je emailadres in”. Zo ontvang je altijd de nieuwe berichten op onze website.