Waarom we zolang als mogelijk moeten blijven tennissen…

Deze morgen bekeek ik deze video op de website van VRT NWS. Heel motiverend om voortaan bewust nog meer te tennissen. Tennisvrienden, ik wilde jullie deze boodschap niet onthouden. De video duurt 15 minuten maar is de moeite waard om te integraal te bekijken. (het geluid van de opname voldoende open zetten).
De myokines in uw spieren zullen uw hormonen op hol doen slaan, uw lichaam zal in locomotie gaan, uw hersens zullen groeien, uw tennis zal er beter door worden en vooral uw praat aan den toog zal verstandiger zijn. (klik op de video om hem op te starten).

Professor Fysieke activiteit, Sport & Gezondheid Jan Seghers : “Bijna iedereen heeft een stappenteller op de smartphone. 10.000 stappen is een heel duidelijk en haalbaar doel. ” Toch is het volgens hem nog belangrijker om bewust tijd te maken voor beweging:   “Van die 10.000 stappen zouden er 6.000 onbewust moeten zijn (onderweg of op het werk bijvoorbeeld) , maar voor de overige 4.000 zou je bewust moeten kiezen.”